top of page

sön 13 nov.

|

Nära

GRÄNSER & TRYGGHET - genom ditt nej till ditt ja

Lär sig känna dina gränser från ögonblick till ögonblick och skapa trygghet inifrån

Registration is closed
See other events
GRÄNSER & TRYGGHET - genom ditt nej till ditt ja
GRÄNSER & TRYGGHET - genom ditt nej till ditt ja

Time & Location

13 nov. 2022 10:00 – 18:00 CET

Nära, Östra Kristinelundsvägen 18, 217 48 Malmö, Sverige

Guests

About the event

Känner du ibland att du tappar kontakten med dig själv i mötet med andra och har svårt att uttrycka dig autentiskt?

Märker du att det är svårt att känna ditt autentiska JA & NEJ i vissa situationer och kanske ännu svårare att kommunicera det?

När vi inte är i kontakt med oss själva kan vi inte heller vara i autenstisk kontakt med andra.

När vi inte är i kontakt med vårt autentiska JA & NEJ så anpassar vi oss efter andras behov på ett ohälsosamt sätt. 

Eftersom de flesta av oss har relaterat på detta sätt större delen av vårt liv behöver vi öva på att stanna i kontakt med oss själva när vi möter andra, för att skapa mer hälsosamma relationer. 

Det kommer vi att utforska tillsammans under denna dag. 

Tillsammans skapar vi ett fält av trygghet inifrån oss själva genom somatiska övningar för nervsystemsreglering, autentisk kommunikation och hjärtöppnande delning.

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG 

Kom nyfiken inför att utforska detta tema.

Vi kommer använda övningar inspirerande av circling, mindfulness, authentic relating, embodied intimacy, somatic experiencing, trauma theory och yoga.

Allt vi gör har intentionen att fördjupadin kontakt och närvaro med dig själv, din kropp och ditt nervsystem innan du möter andra.

Alla människor är välkomna oavsett tidigare erfarenhet, relations status eller identitet.

Varje övning är en inbjudan och du är välkommen att ta med en partner eller vän att göra övningarna med om det gör att du känner dig tryggare.

 

VAD TIDIGARE DELTAGARE SÄGER: 

"I am so relieved I took the decision to attend the Relational Laboratory. As a person who have had difficulties feeling my boundaries I am now able to embody them which has led to some quite extraordinary uplevels in my close relationships. I found the whole experience quite challenging but the rewards FAR exceeded the cost. Definitely doing it again. Highly recommend it to everyone. Everyone needs this." / Linnéa

 

“Through these workshops I discovered a new way of being. I was re-introduced to feeling my body and using it as an additional tool to make more informed choices about where I really want my life to go, moment to moment. The exercises are also perfectly used outside the workshop to come closer to people in my life.” / Sotiris

"So grateful to be a part of this! I was so touched to witness the gentle unfolding that happened around and inside me, people opening like flowers in your so very lovingly held space. Thank you thank you thank you!" / Annika

"Thank you for a beautifully held connection circle yesterday. It felt huge to be a part of and witness the authentic connections that took place under your holding of the space.I feel richer as a result from what I got to experience and I’m looking forward to the next circle”. / Mats, participant

VAD ÄR SOMATIC RELATING  

Innerst inne längtar de flesta av oss nog efter att relatera mer autentiskt: att känna oss mötta, sedda och hörda av andra medans vi uttrycker vår autentiska sanning. Ofta blir det dock en inre kamp för många av oss, i vår vackra men ibland mycket obekväma sårbarhet. 

Vårt nervsystem är byggt för att skydda oss från smärta, det ser till att de coping strategier och relationsmönster som vi utvecklat utifrån tidigare erfarenheter sätter igång så fort vi känner oss otrygga - vilket är ganska ofta i ett relationellt sammanhang. 

Så länge som vårt nervsystem inte känner sig tryggt så kan vi inte vara helt autentiska, känna empati eller nyfikenhet inför andra eller våga uttrycka våra behov, gränser och längtan. 

Vi kan helt enkelt inte vara helt närvarande och därmed inte heller bli helt mötta.

Om vi börjar relatera med vårt nervsystem istället för emot det så kan vi utveckla en känsla av trygghet som kommer inifrån oss själva och möjliggör mer autenticitet, tillit och sårbarhet i våra relationer.

Att relatera med vårt nervsystem innebär att varsamt öva upp vår somatiska medvetenhet så att vi kan känna igen i vilket tillstånd vårt nervsystem är och vilka behov vi behöver möta.

Det innebär också att lära oss att reglera nervsystemet, observera när våra coping strategier och relationsmönster säter igång och att då möta dem med nyfikenhet och empati så att de kan börja omvandlas till mer trygghet.

Från denna plats kan börja relatera med fler delar av oss närvarande, vilket innebär att det är mer av oss här för att bli mött och älskad.

Det är det som Somatic Relating handlar om.

IDA HELMERS  

Ida kallar sig ofta för relationsentusiast, eftersom hon älskar att utforska olika former av relaterande och ser relationer som en möjlighet för utveckling, läkning och evolution. I sitt arbete stöttar hon individer, grupper, par och föräldrar att lära känna sitt nervsystem, förstärka sin relation med sin egen kropp och fördjupa sina relationer. 

Ida har en bakgrund som Mindfulness instruktör, hälso coach och body worker och utbildar sig just nu inom trauma läkning till Somatic Experiencing practitioner. Hon är deltagit, assisterat och inspirerats inom Embodied Intimacy de senaste 4,5 åren. Idas största läromästare är visdomen som lever i våra kroppar och hur den är direkt länkad till visdomen som lever i vår jord. Hon önskar bidra till att vi kommer ihåg denna länk så att vi kan leva våra liv i samklang med jorden. 

PRAKTISKT 

Drop in 09:30-09:50  

Start 10:00 - dörrarna stängs.

Lunch 13:30-15 (ta med egen eller ät ute i närheten)  

Frukt & snacks finns under de kortare pauserna.

Ha sköna kläder som du kan röra dig fritt i.

BILJETTER: 

Jag önskar göra det möjligt för så många som möjligt att kunna delta i mina events och har därför ett läggra pris på de första biljetterna:

550kr enthusiastic bird 

750kr early bird 

950kr organized bird 

1150kr lazy bird 

FACEBOOK EVENT:  https://fb.me/e/2eDETu5S3

Gå gärna in och kika i eventet emellanåt för inspiration och uppdateringar. Bjud gärna in vänner du tror skulle uppskattta att delta.

AVBOKNING

Upp till en vecka föra eventet återbetalas 50%  om du avbokar, efter det är biljetter ej återbetalningsbar. Du är välkommen att skänka eller sälja din biljett till någon annan om du får förhinder, eller använda den på en annan workshop med mig inom 3 månader.

HÄLSA 

Jag uppmuntrar självansvar på mina event, vilket innebär att jag litar på att du inte kommer om du är sjuk, har symptom eller nyligen varit i kontakt med någon som har. 

SAMÅKNING

Skriv gärna i evenet på FB om du kan erbjuda eller söker efter samåkning.

KONTAKT  

Om du har några frågor eller funderingar så når du mig bäst via FB eller: info@idahelmers.se  Om du har problem att hitta så kan du ringa mig på 073-2081825 tills vi börjar. 

Tickets

 • Enthusiastic bird

  550,00 kr
  Tax: Moms included
  Sold Out
 • Early bird

  750,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended
 • Organized bird

  950,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended
 • Lazy bird

  1 150,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended

Total

0,00 kr

Share this event

bottom of page