top of page

sön 04 dec.

|

Hälsans hus

GENOMBROTT - från drama till trauma medvetenhet

Lär känna ditt relationella nervsystem för att enklare kunna förebygga, lösa och reparera konflikter.

Registration is closed
See other events
GENOMBROTT - från drama till trauma medvetenhet
GENOMBROTT - från drama till trauma medvetenhet

Time & Location

04 dec. 2022 09:30 – 17:00 CET

Hälsans hus, Mårtenstorget 6, FL 2, 223 51 Lund, Sverige

Guests

About the event

De flesta av oss längtar efter harmoni i våra relationer och gör kanske redan vårt yttersta för att antingen undvika eller bypassa konflikter.

Tyvärr så är dock konflikter och relationella triggers en del av alla relationer och inget vi kan utvecklas förbi.

Ofta så ser vi konflikter och triggers som ett tecken på att något är fel och avslutar relationen som följd eller trycker undan våra egna behov för att undvika dem. 

Tänk om det finns en annan väg?

Tänk om triggers kan bli en guide för att lära känna oss själva bättre?

Tänk om relationella utmaningar är inbjudan att möta det som inte blivit mött inom oss själva?

Tänk om konfliker kan hjälpa oss att skapa djupare och mer tillitsfulla relationer?

Denna workshop är en möjlighet att lära känna ditt nervsystem bättre och öka din förståelse för hur trauma påverkar alla dina relationer.

Du kommer lära dig verktyg och övningar för att reglera ditt nervsystem, kommunicera dina behov och öka din somatiska medvetenhet som du kan ta med in i alla dina relationer.

Denna workshop kommer att hjälpa dig att lättare förebygga, möta och reparera triggers och konflikter med mer traumamedvetenhet, empati och eget ansvar. 

VAD DU KAN FÖRVÄNTA DIG

Kom nyfiken inför att utforska detta tema.

Vi kommer använda övningar inspirerande av circling, mindfulness, authentic relating, embodied intimacy, somatic experiencing, trauma theory och yoga.

Allt vi gör har intentionen att fördjupadin kontakt och närvaro med dig själv, din kropp och ditt nervsystem innan du möter andra.

Alla människor är välkomna oavsett tidigare erfarenhet, relations status eller identitet.

Varje övning är en inbjudan och du är välkommen att ta med en partner eller vän att göra övningarna med om det gör att du känner dig tryggare.

VAD TIDIGARE DELTAGARE SÄGER:

"I am so relieved I took the decision to attend the Relational Laboratory. As a person who have had difficulties feeling my boundaries I am now able to embody them which has led to some quite extraordinary uplevels in my close relationships. I found the whole experience quite challenging but the rewards FAR exceeded the cost. Definitely doing it again. Highly recommend it to everyone. Everyone needs this." / Linnéa

“Through these workshops I discovered a new way of being. I was re-introduced to feeling my body and using it as an additional tool to make more informed choices about where I really want my life to go, moment to moment. The exercises are also perfectly used outside the workshop to come closer to people in my life.” / Sotiris

"So grateful to be a part of this! I was so touched to witness the gentle unfolding that happened around and inside me, people opening like flowers in your so very lovingly held space. Thank you thank you thank you!" / Annika

"Thank you for a beautifully held connection circle yesterday. It felt huge to be a part of and witness the authentic connections that took place under your holding of the space.I feel richer as a result from what I got to experience and I’m looking forward to the next circle”. / Mats, participant

VAD ÄR SOMATIC RELATING

Innerst inne längtar de flesta av oss nog efter att relatera mer autentiskt: att känna oss mötta, sedda och hörda av andra medans vi uttrycker vår autentiska sanning. Ofta blir det dock en inre kamp för många av oss, i vår vackra men ibland mycket obekväma sårbarhet.

Vårt nervsystem är byggt för att skydda oss från smärta, det ser till att de coping strategier och relationsmönster som vi utvecklat utifrån tidigare erfarenheter sätter igång så fort vi känner oss otrygga - vilket är ganska ofta i ett relationellt sammanhang.

Så länge som vårt nervsystem inte känner sig tryggt så kan vi inte vara helt autentiska, känna empati eller nyfikenhet inför andra eller våga uttrycka våra behov, gränser och längtan.

Vi kan helt enkelt inte vara helt närvarande och därmed inte heller bli helt mötta.

Om vi börjar relatera med vårt nervsystem istället för emot det så kan vi utveckla en känsla av trygghet som kommer inifrån oss själva och möjliggör mer autenticitet, tillit och sårbarhet i våra relationer.

Att relatera med vårt nervsystem innebär att varsamt öva upp vår somatiska medvetenhet så att vi kan känna igen i vilket tillstånd vårt nervsystem är och vilka behov vi behöver möta.

Det innebär också att lära oss att reglera nervsystemet, observera när våra coping strategier och relationsmönster säter igång och att då möta dem med nyfikenhet och empati så att de kan börja omvandlas till mer trygghet.

Från denna plats kan börja relatera med fler delar av oss närvarande, vilket innebär att det är mer av oss här för att bli mött och älskad.

Det är det som Somatic Relating handlar om.

IDA HELMERS

Ida kallar sig ofta för relationsentusiast, eftersom hon älskar att utforska olika former av relaterande och ser relationer som en möjlighet för utveckling, läkning och evolution. I sitt arbete stöttar hon individer, grupper, par och föräldrar att lära känna sitt nervsystem, förstärka sin relation med sin egen kropp och fördjupa sina relationer.

Ida har en bakgrund som Mindfulness instruktör, hälso coach och body worker och utbildar sig just nu inom trauma läkning till Somatic Experiencing practitioner. Hon är deltagit, assisterat och inspirerats inom Embodied Intimacy de senaste 4,5 åren. Idas största läromästare är visdomen som lever i våra kroppar och hur den är direkt länkad till visdomen som lever i vår jord. Hon önskar bidra till att vi kommer ihåg denna länk så att vi kan leva våra liv i samklang med jorden.

PRAKTISKT

Drop in 09:30-09:50

Start 10:00 - dörrarna stängs.

Lunch 13:30-15 (ta med egen eller ät ute i närheten)

Frukt & snacks finns under de kortare pauserna.

Ha sköna kläder som du kan röra dig fritt i.

BILJETTER:

Jag önskar göra det möjligt för så många som möjligt att kunna delta i mina events och har därför ett läggra pris på de första biljetterna:

550kr enthusiastic bird

750kr early bird

950kr organized bird

1150kr lazy bird

FACEBOOK EVENT: https://fb.me/e/26dkiaEeX

Gå gärna in och kika i eventet emellanåt för inspiration och uppdateringar. Bjud gärna in vänner du tror skulle uppskattta att delta.

AVBOKNING

Upp till en vecka föra eventet återbetalas 50%  om du avbokar, efter det är biljetter ej återbetalningsbar. Du är välkommen att skänka eller sälja din biljett till någon annan om du får förhinder, eller använda den på en annan workshop med mig inom 3 månader.

HÄLSA

Jag uppmuntrar självansvar på mina event, vilket innebär att jag litar på att du inte kommer om du är sjuk, har symptom eller nyligen varit i kontakt med någon som har.

SAMÅKNING

Skriv gärna i evenet på FB om du kan erbjuda eller söker efter samåkning.

KONTAKT

Om du har några frågor eller funderingar så når du mig bäst via FB eller: info@idahelmers.se  Om du har problem att hitta så kan du ringa mig på 073-2081825 tills vi börjar.

Tickets

 • Enthusiastic bird

  550,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended
 • Early bird

  750,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended
 • Organized bird

  950,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended
 • Lazy bird

  1 150,00 kr
  Tax: Moms included
  Sale ended

Total

0,00 kr

Share this event

bottom of page